ГоловнаОстанні новини18 Червня, 2020р.
 Версія для друку

Безпечне та корисне заморожування ягід та фруктів

Опубліковано: 18.06.2020, 15:48

45ry.jpgСезонними ягодами і фруктами ми насолоджуємось досить нетривалий час протягом року. Всього якихось 1,5-2 місяці. А нам, звичайно ж, хочеться більше.

Саме тому, українці все частіше віддають перевагу заморожуванню фруктів та ягід на зиму, як простій і економній альтернативі різним видам консервації.

За допомогою заморожування можна швидко і без додаткових витрат зробити заготовки річного врожаю. За умови правильної підготовки і зберігання, заморожені плоди збережуться до 8-12 місяців. При цьому втрати вітамінів, що знаходяться в їх складі, будуть мінімальними – до 20%. Для порівняння: при варінні вітамінний комплект фруктів та ягід зменшується майже вдвічі.

Як правильно заморожувати фрукти та ягоди, щоб вони були не тільки корисними, але і безпечними? Нагадаємо вам основні правила заморожування.

  1. Підготовка фруктів та ягід до заморожування.
  1. Вибір безпечної упаковки для заморожування.

Упаковка для заморожування продуктів повинна бути непроникною для вологи, повітря, жиру та масла; бути надійною та міцною; щільно та легко закриватись; не повинна надавати сторонніх запахів продуктам. Найбільш підходить для заморожування упаковка:854r.jpg

Пам’ятайте: перевага твердих контейнерів на відміну від пакетів, полягає у тому, що вони можуть бути використані декілька разів. Проте, будьте обережні: якщо ви використовуєте скляні контейнери, то вони мають бути спеціально призначеними для заморожування і мати відповідне маркування, адже просто скло може луснути під впливом низьких температур.

 

  1. Попереднє заморожування. Якщо ви вирішили заморозити соковиті сорти ягід або фруктів, перед тим як відправляти їх в контейнер для заморозки, охолодіть і заморозьте в розкладеному вигляді. Таким чином, ви збережете форму кожної ягоди і зможете розморожувати вміст контейнера порціями.

 

  1. Виберіть спосіб заморозки, який підходить саме вам.

 

  1. Пам’ятайте про оптимальні терміни зберігання заморожених фруктів та ягід.

Оптимальними термінами зберігання заморожених продуктів без значної втрати ними своїх органолептичних властивостей є:

Для того щоб пам’ятати, коли ви зробили заморожування, обов’язково промаркуйте свої ємності, вказуючи на них дату заморозки.

Споживайте з користю!

 

Матеріал підготовлено методистом ЦМК (безпеки життєдіяльності населення) НМЦ ЦЗ та БЖД м. Києва Н. ІЛЬЧЕНКО


   
Останні новини
26 Червня15:08 28 червня – День Конституції України
22 Червня17:51 Зробіть своє перебування на пляжі безпечним
19 Червня15:54 В Україні продовжили дію адаптивного карантину до 31 липня 2020 року
18 Червня15:48 Безпечне та корисне заморожування ягід та фруктів
17 Червня15:44 Сезонні овочі. Користь та шкода кабачків
16 Червня18:51 Сезонні поради. Безпечний відпочинок на водоймах влітку
12 Червня09:05 Сезонні поради. Що корисніше та безпечніше для здоров’я: кондиціонер чи вентилятор?
9 Червня08:59 Сезонні поради. Що краще пити у спеку?
3 Червня13:10 Пам’ятайте про небезпеку при збиранні грибів
1 Червня10:03 Черговий етап послаблення карантину
28 Травня12:07 Сезон кліщів. Як захиститись?
26 Травня20:26 Обережно, нітрати у ранніх овочах та фруктах
26 Травня20:24 Попередьте спалювання сухої трави
26 Травня20:06 Вжиття заходів при виявленні пожежі та гасіння підручними засобами
26 Березня13:57 В Україні запроваджено режим надзвичайної ситуації
Останні новини