ГоловнаОстанні новини18 Червня, 2020р.
 Версія для друку

Безпечне та корисне заморожування ягід та фруктів

Опубліковано: 18.06.2020, 15:48

45ry.jpgСезонними ягодами і фруктами ми насолоджуємось досить нетривалий час протягом року. Всього якихось 1,5-2 місяці. А нам, звичайно ж, хочеться більше.

Саме тому, українці все частіше віддають перевагу заморожуванню фруктів та ягід на зиму, як простій і економній альтернативі різним видам консервації.

За допомогою заморожування можна швидко і без додаткових витрат зробити заготовки річного врожаю. За умови правильної підготовки і зберігання, заморожені плоди збережуться до 8-12 місяців. При цьому втрати вітамінів, що знаходяться в їх складі, будуть мінімальними – до 20%. Для порівняння: при варінні вітамінний комплект фруктів та ягід зменшується майже вдвічі.

Як правильно заморожувати фрукти та ягоди, щоб вони були не тільки корисними, але і безпечними? Нагадаємо вам основні правила заморожування.

  1. Підготовка фруктів та ягід до заморожування.
  1. Вибір безпечної упаковки для заморожування.

Упаковка для заморожування продуктів повинна бути непроникною для вологи, повітря, жиру та масла; бути надійною та міцною; щільно та легко закриватись; не повинна надавати сторонніх запахів продуктам. Найбільш підходить для заморожування упаковка:854r.jpg

Пам’ятайте: перевага твердих контейнерів на відміну від пакетів, полягає у тому, що вони можуть бути використані декілька разів. Проте, будьте обережні: якщо ви використовуєте скляні контейнери, то вони мають бути спеціально призначеними для заморожування і мати відповідне маркування, адже просто скло може луснути під впливом низьких температур.

 

  1. Попереднє заморожування. Якщо ви вирішили заморозити соковиті сорти ягід або фруктів, перед тим як відправляти їх в контейнер для заморозки, охолодіть і заморозьте в розкладеному вигляді. Таким чином, ви збережете форму кожної ягоди і зможете розморожувати вміст контейнера порціями.

 

  1. Виберіть спосіб заморозки, який підходить саме вам.

 

  1. Пам’ятайте про оптимальні терміни зберігання заморожених фруктів та ягід.

Оптимальними термінами зберігання заморожених продуктів без значної втрати ними своїх органолептичних властивостей є:

Для того щоб пам’ятати, коли ви зробили заморожування, обов’язково промаркуйте свої ємності, вказуючи на них дату заморозки.

Споживайте з користю!

 

Матеріал підготовлено методистом ЦМК (безпеки життєдіяльності населення) НМЦ ЦЗ та БЖД м. Києва Н. ІЛЬЧЕНКО


   
Останні новини
23 Жовтня14:47 Підготуйте себе до переводу годинників на зимовий час
23 Жовтня14:41 24 жовтня – Всесвітній день боротьби з поліомієлітом
19 Жовтня19:21 Збагатились досвідом інноваційної та інформаційної діяльності щодо реалізації робочих навчальних програм з функціонального навчання
19 Жовтня19:15 Школярам та їх батькам про безпеку на осінніх канікулах
19 Жовтня19:10 Проведено функціональне навчання голів комісій з питань евакуації суб’єктів господарювання
13 Жовтня16:28 День захисника України
13 Жовтня11:08 Всесвітній день здорового харчування
13 Жовтня10:29 У якому посуді безпечніше готувати їжу?
12 Жовтня16:58 15 жовтня – Всесвітній день миття рук
12 Жовтня16:53 13 жовтня – Міжнародний день зменшення небезпеки лих
9 Жовтня10:41 Удосконалили свої знання та навички командири аварійно-технічних (відновлювальних) формувань (груп, ланок)
29 Вересня16:24 Інформаційна безпека людей похилого віку
28 Вересня09:13 28 вересня – Всесвітній день боротьби проти сказу
23 Вересня11:21 Оновлено знання і навички оперативних чергових районних у місті Києві державних адміністрацій
17 Вересня12:06 КШН з органами управління та силами ЦЗ Подільського району м. Києва
Останні новини